Kesän parhaat herkut TOP 5!

Tänään haluan tarjota teille täydelliset reseptit kesälle! Reseptit ovat kaikki kasvisruokia, mutta suosittelen rohkeasti kokeilemaan.

Itse olen vannoutunut lihansyöjä, mutta voin vannoa, että näistä resepteistä ei jää puuttumaan mitään!

Raikasta, kevyttä, mutta todella herkullista!

 

TOP 5

 

1. Kreikkalainen oliivi-pähkinäsalaatti

4 hengelle

1  kurkku

1  punasipuli

1  ruukku lehtipersiljaa

250 g  kirsikkatomaatteja

1  sitruuna

20  kalamata kivettömiä oliiveja

20 g  kuorimattomia manteleita

Kreikkalainen oliivi-pähkinäsalaatti

Leikkaa juustohöylällä kurkku siivuiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi rinkuloiksi. Aseta kurkkusiivut ja sipulirenkaat kulhoon ja purista sitruunanmehu joukkoon. Kääntele lusikalla, jotta mehu pääsee kaikkialle. Anna maustua 10 minuuttia. Leikkaa tomaatit puoliksi ja silppua persilja. Sekoita kulhoon.

Paahda sekä mantelit että oliivit tilkassa oliiviöljyä. Kun on valmiita, niin kaada öljyineen päivineen kulhoon muiden kasvisten kanssa ja ripottele pinnalle hiukan suolaa ja pippuria. Nauti tuoreen leivän kanssa!

2. Vesimeloni-fetasalaatti

4 hengelle

1  ruukku basilikaa

1 pkt fetajuustoa (oikeaa fetaa)

puolikas vesimeloni (ilman siemeniä)

vihreitä kivettömiä oliiveja

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Vesimeloni-fetasalaatti

Kuori ja paloittele vesimeloni.  Lisää oliivit ja basilikan lehdet. Murenna feta käsin. Ripottele pinnalle hiukan oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria.

Tekemiseen menee 5 minuuttia ja törkeän hyvää!

3. Kesäkurpitsa-pähkinälasagne

6 hengelle

600 g  kesäkurpitsaa

140 g  pähkinöitä (pähkinäsekoitus)

500 g  tomaattimurskaa

1  sipuli

2,5 dl  kolmen juuston kermaa tai aurajuustokermaa (Crea)

1 tl  oliiviöljyä

Kesäkurpitsa-pähkinälasagne

Siivuta kesäkurpitsa juustohöylällä. Murskaa pähkinät pyyhkeen sisällä, esimerkiksi kaulimella nuijimalla. Silppua sipuli. Kuullota se tilkassa oliiviöljyä. Lisää tomaattimurska ja keitä sitä kasaan noin 5 minuutin ajan. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikamausteella. Lisää pannuun kerma, anna porista vielä 10 minuutin ajan, lisää joukkoon pähkinät. Tarkista maku. Voitele uunivuoka tilkalla oliiviöljyä. Aloita lasagnen kasaaminen. Alimmaiseksi muutama kauhallinen pähkinäseosta ja tasaisesti päälle kesäkurpitsasiivut; siivuja saa laittaa reippaasti per kerros. Siivut saavat mennä toistensa päälle. Lisää taas kesäkurpitsojen päälle muutama kauhallinen seosta jne. Määrästä tulee noin 4 kerrosta, riippuu uunivuoan koosta. Jätä päällimmäiseksi pähkinäseoskerros. Paista 180 asteessa keskitasolla uunissa noin 40-45 minuuttia. Anna vetäytyä uunista oton jälkeen 5-10 minuuttia. Ja nam!!

4. Paputortilla

4 hengelle

Papumuhennos:

400 g  kidneypapuja

400 g  tomaattimurskaa

1  sipuli

2  valkosipulinkynntä

1 rkl tomaattipyreetä

mausteet oman maun mukaan esim:

suola, pippuri, chili, paprikamauste.

 1  paprika (200g)

puolikas  kurkku (200g)

50 g  kevyttä juustoraastetta

4 rkl kevyt kermaviiliä

kokojyvätortillat (2 per henkilö)

Paputortilla

Valmista ensiksi papumuhennos. Silppua sipulit ja kuullota niitä tilkassa oliiviöljyä pannulla.

Pese pavut siivilässä ja lisää ne pannuun. Kaada pannuun myös tomaattimurska sekä pyree. Lisää vettä 1 dl  ja keitä seosta kasaan 10 minuuttia, niin että neste hiukan haihtuu. Mausta haluamillasi mausteilla, itse käytän suolaa, pippuria, chiliä ja paprikamaustetta. Pilko sillä välin kurkku ja paprika pieneksi. Täytä tortilla papumuhennoksella, kasviksilla, juustoraasteella ja kermaviilillä. Huh, ei ole kummoisen näköinen, mutta näihin tulee kauhea himo!

5. Avokadokeitto

4 hengelle

 4-5 kpl kypsiä avokadoja

2  limetti

400 g  kookosmaito

4 dl  kasvislientä (vettä, mihin liotettu kasvisliemikuutio)

1 chili

ripaus suolaa

suolapähkinöitä

korianteria

Avokadokeitto

Puolita avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha kattilaan. Purista limeteistä kaikki mehu ja raasta puolet kuorista avokadojen sekaan. Lisää kiehuva kasvisliemi.

Kaada kookosmaito sekaan ja kuumenna keskilämmöllä. Kun seos tuntuu kuumalta (n. 10 min), niin sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi, varo kuitenkin kuumia roiskeita. Tarjoile keitto tuoreella korianterilla, chilisilpulla sekä kourallisella suolapähkinöitä.