Kolmas kokelas toden sanoo

Tarjosimme lukijoille mahdollisuuden ilmoittautua mukaan ilmaiseen kolmen kuukauden valmennukseen, joka sisältää henkilökohtaisen liikunta- sekä ravintosuunnitelman. Ehtona oli myös se, että hakija suostuu luovuttamaan meille ennen ja jälkeen -valokuvat sekä on täysillä motivoitunut hankkeeseen. Hakijoita tuli hurjasti, ja päädyimmekin valitsemaan projektiin mukaan loppujen lopuksi neljä kokelasta.

Olen esitellyt teille jo kaksi kokelasta. Ilonan, jonka tavoite ei ollut painonpudotus, vaan enemmänkin kiinteytyminen ja lihasmassan kasvattaminen. Mielestäni tulokset puhuvat puolestaan, lue blogi täältä! Sitten esittelin teille Markon. Markolla on taustalla vankka liikuntahistoria Suomen huipputason salibandypelaajana, mutta hänen menestystään varjostivat vakavat loukkaantumiset. Markon tavoitteiksi asetettiinkin liikuntamotivaation uudelleenlöytäminen, ravintotottumusten parantaminen sekä suorituskyvyn parantaminen ennen salibandysarjan kauden alkua. Markon loistavista saavutuksista voit lukea blogistani tästä!

Tänään kuitenkin esittelen Teresan, Välimeren alueelta kotoisin olevan, painonpudottajan jojossa painiskelevan naisen. Omassa maassaan hän liikkui aktiivisesti pelaamalla joukkuelajeja ja arkiliikuntaa kertyi rutkasti. Kun Teresa muutti Suomeen vuosia sitten, elämä muuttui. Kieli muuttui, ja ystävät ja läheiset jäivät kotimaahan. Tukiverkko muuttui. Teresan ruokatottumukset muuttuivat samalla, kun liikunta jäi.

Teresa

Teresan ongelma oli sama kuin suurimmalla osalla painonpudottajista: jojoilu. Painon jojoiluun vaikuttaa valtaosin se, kuinka suhtaudut laihduttamiseen. Usein, kun päätämme aloittaa laihduttamisen, tapahtuu ajatusmalli “mulle kaikki ja heti!” Eli lähdemme liian radikaalisti muuttamaan totuttuja elämäntapoja. Haluamme myös silloin tuloksia pian tai mieluummin heti ja lannistumme, kun se ei onnistunutkaan. Painonpudotus on todella pitkäjänteistä ja hidasta hommaa. Omien tavoitteiden asettaminen täytyy olla realistista, ja yleensä näiden tavoitteiden laatimisessa kannattaa käyttää ammattilaista, kuten personal traineria. Hyvä personal trainer osaa kuunnella asiakastaan ja laatia sen pohjalta realistisen tavoitteen ja toteutumisajan. Taas kerran maltti on valttia.

ENNEN  photo1       IMG_2165  JÄLKEEN

Mainittu ilmiö tuli esiin, kun ensimmäisen kerran keskustelimme Teresan kanssa hänen haaveistaan ja tavoitteistaan. Teresa halusi kaiken ja heti. Hänellä oli myös vankka tausta erilaisten superdieettien kokeiluista. Superdieettien ongelma usein on se, etteivät ne sovi kaikille. Superdieetillä saat varmasti nopeasti haluttuja tuloksia, mutta dietti noudattaa niin tiukkaa linjaa, että sitä on mahdotonta noudattaa kovinkaan pitkään. Meidän on osattava tunnistaa itsestämme, että haluammeko elää loppuelämän noudattaen jotain tiettyä ruokavaliota. Jotkut haluavat ja pystyvät, mutta suurin osa ei. On mielestäni järjetöntä noudattaa dieettiä, joka kieltää esimerkiksi tomaatin syönnin (Teresa oli kokeillut tälläistä dieettiä).

ENNEN   Teresa Before      Teresa After   JÄLKEEN

Teresan kanssa sovittiin, että lähdetään liikkeelle lisäämällä alkuun arkiliikuntaa 10 000 askelta päivässä ja lisäksi ruokavaliota muutettiin niin, että “herkkupäiviä” sai olla viikossa yksi kappale, ja einekset jätetään pois. Kunnollisella ruokailurytmillä ja peruskotiruualla pärjätään pitkälle. Pikkuhiljaa lisäsimme liikuntoihin lisäksi kuntosaliharjoittelua, ja Teresa itse innostui pyöräilystä. Kyllä meillä haasteita riitti, kun Teresalta meinasi välillä loppua usko tämän maltillisen tahdin kanssa. Kun vaa’alla käytiin viikottain, niin välillä oli tullut painoa hiukan takaisin ja välillä tiputettu roimasti. Teresa painoi valmennuksen alussa 82,5 kg ja valmennuksen lopuksi 77 kg. Huikeita tuloksia, eikö niin? Ja katsokaa, kuinka kehon koostumus on muuttunut. Avainsanat Teresan onnistumisessa ovat arkiliikunta, peruskotiruoka, liikunnan ilo, maltillisuus ja periksiantamattomuus.

ENNEN   photo2      IMG_2166   JÄLKEEN

Teresan taival jatkuu vielä kohti ensi kevättä, milloin vietetään häitä ja haluankin tässä vaiheessa jo onnitella häntä erinomaisista saavutuksista!

HUOM! Onnitteluja kokelaille voi jättää myös tänne blogien kommenttikenttiin! KIITOS!! 🙂