Tainan tarina – Ennen ja jälkeen

Haluan jakaa teille upean naisen tarinan. Kuukausi sitten sain yllättäen Facebookiin viestin vanhalta valmennettavaltani. Taina halusi kiittää minua ja antaa palautetta. Taina oli osa yritysvalmennusryhmääni, 2-vuotta sitten. Tässä Tainan oma tarina!

“Olen koko aikuisikäni kärsinyt ylipainosta. 19-vuotiaana, odottaessani esikoistani, lihoin parikymmentä kiloa ja siitä se loputon jojoilu alkoi; laihdutuskuureja, lihomista, uusia raskauksia, jatkuvaa painon kanssa kamppailua. Jossain kohtaa luovutin enkä enää jaksanut edes yrittää. Olin väsynyt kokemaan pettymyksiä. Ajattelin että minä nyt vaan olen iso ja tähän on sopeuduttava. Laihduttaminen tuntui mahdottomalta tehtävältä, joten haaveilin siitä vain salaa. Vähän kuin lottovoitosta unelmoisi.

10845789_10155535708340413_5398355200168349508_o

 

Liikunta oli minulle ajatuksena yhtä houkutteleva kuin benjihyppy ilman köyttä. Koululiikunta oli jättänyt pahoja traumoja enkä halunnut edes kokeilla. Ajattelin että olen huono, en onnistu ja muut naureskelevat minulle. Lääkitsin jatkuvaa pahaa mieltä ja oloa syömisellä. Voi sanoa että elin syödäkseni, söin iloon ja suruun, onnistumiseen ja pettymykseen, palkitsin sekä lohdutin itseäni syömällä. Ja paino nousi entisestään.

Pari vuotta sitten pääsin työpaikan kautta puoleksi vuodeksi hyvinvointivalmennukseen, ja silloin tapasin Tuukan. Se oli merkittävä käänne elämässäni. Tuukka oli ensimmäinen ihminen joka uskoi minuun niin paljon, että aloin itsekin vähitellen luottaa itseeni. Kävimme keskusteluja elämäntavoistani, siitä mikä niissä oli pielessä ja miten niihin voisi vaikuttaa. Ammattilaisen kanssa puhuminen avasi niitä ensimmäisiä lukkoja oman pään sisällä ja sai ymmärtämään ettei koskaan ole liian myöhäistä. Tuukan kanssa lähdettiin rakentamaan pienin askelin muutosta kohti tervettä elämää. Ei tavoiteltu 30 kilon painonpudotusta, vaan hyvää ja vähän kevyempää oloa. Tuukka ymmärsi mistä minun kohdallani oli kysymys ja auttoi minua olemaan itselleni armollinen. Suuret elämänmuutokset onnistuvat vasta kun siihen on henkisesti valmis ja motivoitunut. Ensimmäinen askel oli oppia tuntemaan itsensä.

Tuukka kielsi minulta laihduttamisen koko loppuelämäni ajaksi.  Ei enää koskaan dieettejä, mutta niiden tilalle jatkuvia järkeviä valintoja, lähtien aamupalan syömisestä. Sain myös vapautuksen liikunnasta. Liikunta sanana oli niin negatiivinen minulle, että siitä päätettiin luopua kokonaan. Sen tilalle valittiin ulkoilu. ”Seiso vaikka kiven päällä se puoli tuntia, kunhan olet ulkona. Veikkaan että tylsistyt ja ennemmin kävelet metsässä tai haravoit pihaa.” Minun piti saada itseni ylös sohvalta ja ulkoilu pari kertaa viikossa kuulosti ihan mahdolliselta. Näillä lähdettiin liikkeelle. Pieniä muutoksia, yksi asia kerrallaan.

10947817_10155491670515413_1033900076_n

Siitä se ajatus sitten lähti. Vuosi sitten uskaltauduin jo kuntokeskuksen ovesta sisään – ja sille tielle jäin. 41 vuotta vihasin ja pelkäsin liikuntaa, nyt en saa siitä tarpeekseni. Erilaisia lajeja on tarjolla enemmän kuin ikinä ehtii harrastaa, sitä mukaa kun kunto ja taidot kasvavat voi siirtyä eteenpäin. Masentuneesta sohvaperunasta on tullut aktiivinen liikkuja, joka rakastaa haasteita ja houkuttelee myös muita mukaan. Itsensä haastaminen ulos mukavuusalueelta on se ainoa tapa saada tuloksia aikaan. Vuodessa painoni on pudonnut 20kg sillä että olen uskaltanut tehdä asioita jotka ennen pelottivat.  Ruokavaliota olen korjannut yksi asia kerrallaan luopumatta silti mistään kokonaan. Asenteeni syömiseen on muuttunut; ruoka on ihanaa mutta se on vain ruokaa, se ei ole palkinto tai lohdutus. Ylipainoa on edelleen, mutta asia kyllä korjaantuu pikkuhiljaa. Sitä paitsi, olen riittävän hyvä tällaisena kuin olen.

Nykyisin treenaan neljä kertaa viikossa Training for Warriors-salilla. Treenit aloitetaan aina motivaatiotarinalla, ja tässä yksi itseäni koskettanut ajatus: Oletko koskaan ihmetellyt miksi isot ja vahvat norsut pysyvät paikoillaan, vaikka ne on kytketty vain ohuella narulla pieneen keppiin? Syy on yksinkertainen; ne on koulutettu pieninä jolloin niiden voimat eivät riittäneet narun irti kiskomiseen. Ne uskovat edelleen narun riittävän pitelemään niitä aloillaan. Minun narujani olivat mm. ne koululiikuntamuistot ja muut epäonnistumiset ja annoin niiden rajoittaa tekemisiäni. Omien uskomustensa vankina jää paljon kokematta. Kiitos Tuukka kun autoit minut alkuun ja katkaisit sen ensimmäisen narun. Nyt pystyn itse repimään niitä loppuja irti yksi kerrallaan. “

Kirjoittajana Taina Vainio, neljän nuoren äiti, työntekijä ja bloggaaja.

Voitte lukea lisää Tainan taipaleesta ja onnistumisista hänen blogistaan: https://tainavainio.wordpress.com/


 Muistakaa tällä hetkellä kuukauden tarjouksemme äideille!

Sweatband Training Hima
(Pääkaupunkiseutu)Hyvää äitienpäivää
*henkilökohtaisesti räätälöity liikuntaohjelma kotiin tai lähiympäristöön
*2 tapaamista valmentajan kanssa
*ravinto-ohjaus ja valmis ravintotietopaketti resepteineen

Hinta 99€

Vaihtoehto 2.
Sweatband training Online
(Koko Suomi)
*henkilökohtaisesti räätälöity liikuntaohjelma kotiin tai lähiympäristöön
*2 online tapaamista valmentajan kanssa
*ravinto-ohjaus ja valmis ravintotietopaketti resepteineen

Hinta 69€

Lisätietoja saat kysymällä 🙂