Uskomaton Heli!

Tänään esittelen teille taas valmentajan näkökulmasta uskomattoman naisen, nimeltä Heli. Olen valmentanut Heliä nyt reilu vuoden verran ja ylpeämpi en voisi olla hänestä. Sairaudesta huolimatta Heli on onnistunut muuttamaan elämäntapojaan oikeaan suntaan ja maltilla. Heli hehkuttaa minua tekstissään, josta olen syvästi kiitollinen, mutta tarinan oikea sankari on onnistuja itse.

Lukekaa ja inspiroitukaa!

Heli ennen

“Keväällä 2013 etsin itselleni hyvää personal traineria, mielessä onnistunut laihdutus normaalipainoon. Kävin tapaamassa muutamaa valmentajaa, ennen Tuukan tapaamista. Jo ensimmäisellä (konsultaatio) tapaamisella tiesin heti, että tulen valitsemaan Tuukan, sillä tunsin heti että yhteystyö pelaisi.

Tuukalla oli sama ajatusmaailma, mikä minulla oli laihduttamisen suhteen. Se, että laihduttaminen tehdään järkevästi, terveyden ehdoilla sekä muutetaan elintapoja kokonaisvaltaisesti. Olen tyypin 1 diabeetikko, ja sekin että Tuukka osasi heti huomioida sen ja sai minut vakuuttuneeksi ammattitaidostaan.

Tavoitteena minulla on ollut laihtua normaalipainoon. Kun kesäkuussa 2013 elämäntapamuutos alkoi, oli painoa 94,5 kg vaa’assa ja 163 cm pituutta.  Alussa keskustelimme tavoitteista, sekä ongelma kohdista. Suurin ongelmakohtani oli omasta mielestäni herkkujen syönti. Koska diabeteksen takia minulle ei voitu tehdä tarkkaa ruokavaliota, teki Tuukka minulle suuntaa antavan ruokaohjelman. Herkuista sovimme, että herkkupäivä on kerran viikossa, lauantaisin. Ensimmäisen puolen vuoden aikana herkkuja ei mennyt olenkaan, enkä tähän osaa ollenkaan syytä sanoa. Tuukka huomio myös sen, että sain unta hyvin vähän ja tätä asiaakin lähdettiin korjaamaan.  Valmennuksen alussa tapasimme kerran viikossa puolen vuoden ajan. Nykyään tapaamme noin kahden viikoin välein.

Omalla työpaikallani on hyvä kuntosali, ja on ollut suurenmoista että Tuukka on voinut tulla pitämään treenejä sinne. Tuukka on tsempannut kokeilemaan uusiakin asioita. Hän on jopa saanut minut innostumaan portaiden juoksusta. Tuukka on aina kannustanut positiivisesti ja jaksanut tsempata treeni tapaamisten ulkopuolellakin. Kaikki on tehty minun ehdoillani. Treenien aikana Tuukka kysyy fiiliksiä ja olotilaa, kuten myös treenikertojen
ulkopuolellakin. Tuukka on tehnyt minulle monta eri kuntosali- ohjelmaa, joista olen kaikista pitänyt sekä ohjelmat ovat pitäneet sali treenit monipuolisina. Tuukalle on ollut helppo sanoa omat fiilikset, milloin on mennyt hyvin, milloin on ärsyttänyt, Tuukka on niitä ymmärtänyt myös kysyä.

Sähköpostilla yhteydenpito on pelannut eHeli juokseerinomaisesti minun jHeli jälkeena Tuukan välillä. Tuukalta saa hyvin nopeasti vastauksia ja on ollut helppoa esittää erilaisia kysymyksiä sähköpostitse sekä naamatusten.

Tuukka on erinomaisesti pystynyt huomioimaan omat tarpeeni. Hän on hyvin toppuutellut liikunnan aloittamista kipeänä olon jälkeen, sekä toppuutellut muutenkin ettei viidessä jumpassa tarvitse käydä saman päivän aikana. . Kirjoitin keväällä 2014 opinnäytetyötäni tiiviisti ja kiireellä aikataululla. Tuukka tsemppasi ja t
uki liikunnan ja syömisen kanssa silloin suuresti, koska ymmärsi sen, että opinnäytetyö oli minulle silloin prioriteetti yksi. Tällöin painon lasku hidastui, mutta Tuukka ei moittinut minua asiasta vaan tsemppasi teenpäin.

Tällä hetkellä painoni liikkuu noin 80 kg:n liepeillä eli kiloja on karissut noin 15. Vielä on toki tiputettavaa, mutta kun alussa kuvittelin, että puolenvuoden aikana olen tiputtanut painon tavoitelukemiin, niin väärin luulin ja onneksi luulinkin! Sillä Tuukka on saanut minut ymmärtämään, ettei nopealla painonpudotuksella pitkälle pötkitä ja loppu tulos ei ole pitkäkestoinen. Tavoitteeni painon suhteen on painaa 62-65 kiloa ensi talven aikana.”

Ja siinä Heli tulet onnistumaan! Jatkat vain samaan tahtiin 🙂